Een ortho behandeling

Waarom een beugel

Als je tanden scheef staan kunnen er gemakkelijk stukjes eten blijven tussen zitten, of kan er “plaque” achter blijve na het poetsen. Hierdoor krijg je sneller gaatjes in de tanden of ontstekingen van het tandvlees. Tandenbogen die niet op de juiste manier in elkaar passen kunnen oorzaak zijn van barsten in de tanden en kroonbreuken. Soms kunnen scheve tanden of kaken je verhinderen om goed te eten of te praten, en zorgen voor pijn aan het kaakgewricht of aan het verhemelte. Met een perfect gebit kan dit allemaal verhinderd worden, maar het grootste effect van een behandeling blijft natuurlijk een stralende glimlach!

Waarom een beugel

Wanneer een beugel

Een correctie in het definitieve gebit kan op elke leeftijd uitgevoerd worden, zowel kinderen als volwassenen worden behandeld. De verplaatsing van tanden bij volwassenen is identiek aan die van kinderen, mits het gebit gezond is. Meestal wordt bij kinderen gestart wanneer de wisseling van de melktanden bijna voltooid is. Soms wordt er echter in het melkgebit behandeld bij een "grote overbeet" of "dwangbeet" en zien we de kinderen graag rond de leeftijd van 8 jaar.

Wanneer een beugel

Hoe lang duurt een behandeling

De gemiddelde behandeling met vaste apparatuur duurt ongeveer 1,5 jaar d.w.z. ongeveer 18 controles. Door onze professionele toewijding, het gebruik van kwalitatieve materialen en wetenschappelijk onderbouwde technieken verlopen de behandelingen zeer efficiënt en zijn ze dikwijls minder lang.

Hoe lang duurt een behandeling

Kostprijs behandeling

De kostprijs van de behandeling is afhankelijk van het soort apparatuur.

Er wordt voor elke behandeling vooraf een prijsbestek gemaakt en besproken.

Kinderen krijgen een gedeeltelijke terugbetaling van de kosten van een orthodontische behandeling, volwassenen meestal niet.

Om recht te hebben op deze terugbetaling moet voor de 15de verjaardag een "aanvraag voor orthodontische behandeling" of "bijlage 60" ingediend zijn bij uw mutualiteit. Pas wanneer de adviserend geneesheer goedkeuring verleent, kan een behandeling gestart worden.

Kostprijs behandeling

Eerste afspraak

Diagnose

Bij je eerste bezoek wordt gekeken naar de stand van je tanden en kaken.  Er wordt uitleg gegeven over de verdere aanpak en we bepalen het geschikte moment om te starten met een behandeling. Soms is het beter te wachten en word je pas na een bepaalde tijd terug opgeroepen.

Indien je klaar bent voor een behandeling kunnen verdere  afspraken gemaakt worden.

Eerste afspraak

Tweede afspraak

Verzamelen van diagnostische gegevens

Om een behandelingsplan te kunnen opstellen worden volgende gegevens verzameld: foto’s van je tanden en aangezicht, afdrukken van je boven-en ondertandenboog,  RX-opname van je gebit en RX-opname van het profiel van je schedel,  medische vragenlijst.

Op dit moment wordt ook de aanvraag voor gedeeltelijke  terugbetaling van de behandeling mee gegeven. Dit enkel voor jongeren onder 15 jaar. Vergeet niet dit formulier onmiddellijk binnen te brengen bij uw mutualiteit!

slider image 1 slider image 2 slider image 3
 

Derde afspraak

Voorstellen van een behandelingsplan

De behandeling die door de orthodontist wordt opgesteld, wordt uitvoerig met jou besproken. Een prijsopgave wordt mee gegeven, de voor-en nadelen van de apparatuur worden uitgelegd.

Pas indien jij besluit om de behandeling te starten, worden verder afspraken gemaakt.

Derde afpsraak